Proiectul noului cod silvic a fost inaintat MMAP
Interviu cu Bogdan Popa, manager de proiect, despre finalizarea proiectului privind noul Cod Silvic.
CiteșteInterviu cu Bogdan Popa, manager de proiect, despre finalizarea proiectului privind noul Cod Silvic.
CiteșteDeși consultarea preliminară a factorilor interesați a avut un caracter exploratoriu, fără a putea furniza data cu valoare statistică, totuși, rezultatele prelucrării răspunsurilor sunt foarte interesante și utile. Una din întrebările adresate a fost cea legată de structura pe care factorii interesați ar considera ca fiind optimă pentru condițiile specifice ale sectorului silvic din România.
CiteșteUn scurt interviu cu managerul echipei care elaborează proiectul noului Cod Silvic, prof. dr. Bogdan Popa, despre stadiul actual al lucrărilor.
CiteșteÎn 29 martie, s-a încheiat procesul de consultare publică a factorilor interesați de subiectul dezvoltării proiectului noului Cod Silvic.
Deși chestionarul a avut 174 de întrebări și subîntrebări, grupate în 42 de pagini, au fost înregistrate, în mai puțin de 2 săptămâni, 395 de intervenții unice, din care 216 chestionare integrale și 179 parțiale.
CiteșteElaborarea studiilor privind proiectul Noului Cod Silvic (NCS) presupune, printre altele, consultarea preliminară a tuturor factorilor interesați dornici să contribuie în întregul proces. Această etapă se desfășoară pe baza unui chestionar care conține întrebări cu privire la structura și la conținutul actualului și viitorului Cod Silvic.
CiteșteLa finalul lansării oficiale a proiectului Noului Cod Silvic am intervievat liderii celor trei parteneri care formează asocierea responsabilă de executarea proiectului. Am dorit să aflăm răspunsurile lor la trei întrebări: (i) de ce s-au implicat în acest proiect, (ii) cum apreciază echipa de proiect și (iii) ce așteptări au de la viitorul cod silvic.
CiteșteCu ocazia lansării oficiale a proiectului, în aula «Sergiu Chiriacescu» a Universității Transilvania din Brașov, domnul prof. univ. dr. ing. Bogdan Popa – în calitatea sa de manager de proiect – a furnizat precizări cu privire la rolul partenerilor din asocierea care formează echipa de proiect, activitățile proiectului și alte aspecte cheie ale acestuia.
CiteșteÎn vederea elaborării studiilor pentru proiectul noului Cod Silvic, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a stabilit prin caietul de sarcini o consultare preliminară a factorilor interesați. Aceasta se va derula prin intermediul unui chestionar cu întrebări referitoare la structura și conținutul Codului Silvic actual și viitor, care va fi distribuit unei liste de participanți.
CiteșteLa data de 1 martie 2023, asocierea formată din Universitatea „Transilvania“ din Brașov, Universitatea „Ștefan cel Mare“ din Suceava și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea“ a semnat contractul pentru servicii de elaborare de studii pentru proiectul noului Cod silvic și al modelului de structurare a legislației subsecvente cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Citește