Comunicate

Sprijin puternic pentru proiectul noului Cod Silvic

Elaborarea studiilor privind proiectul Noului Cod Silvic (NCS) presupune, printre altele, consultarea preliminară a tuturor factorilor interesați dornici să contribuie în întregul proces. Această etapă se desfășoară pe baza unui chestionar care conține întrebări cu privire la structura și la conținutul actualului și viitorului Cod Silvic.

622 de factori interesați și-au arătat intenția până acum de a răspunde la întrebările lansate prin chestionar. 87% dintre aceștia au optat pentru completarea chestionarului în nume personal, în timp ce 13% vor reprezenta instituțiile/organizațiile din care provin.

Din totalul de factori interesați înscriși în procesul consultării preliminare, cei mai mulți sunt specialiști silvici (69%), fiind urmați de specialiști de mediu (7%), specialiști în exploatări forestiere (3%) și din industria lemnului (2%) precum și un număr important de proprietari de pădure (6%). Există, de asemena, o pondere de 14% de factori interesați din alte domenii de activitate.

Ne bucură nespus participarea masivă a sectorului în procesul consultării pe care l-am lansat recent. Cei peste 600 de factori interesați și-au anunțat intenția de a sprijini elaborarea studiilor privind proiectul noului Cod Silvic în doar câteva zile de la lansare oficială a consultării. Credem că un proiect atât de important precum Codul Silvic are nevoie de o viziune a sectorului din toate perspectivele ei. Doar așa putem realiza ceea ce am promis: un proiect de Cod Silvic care să acopere toate provocările sistemului, un proiect de Cod Silvic simplu dar nu simplist, care să găsească armonia între conservarea pădurii și nevoile societății noastre de la aceasta, a declarat prof. univ. dr. ing. Bogdan Popa, liderul echipei.