Comunicate

500 de ore de muncă din partea factorilor interesați

În 29 martie, s-a încheiat procesul de consultare publică a factorilor interesați de subiectul dezvoltării proiectului noului Cod Silvic.

Deși chestionarul a avut 174 de întrebări și subîntrebări, grupate în 42 de pagini, au fost înregistrate, în mai puțin de 2 săptămâni, 395 de intervenții unice, din care 216 chestionare integrale și 179 parțiale.

Timpul median petrecut pentru completarea chestionarului, calculat doar pentru chestionarele integral completate, a fost de 88 minute și 27 secunde. Astfel, doar pentru chestionarele integral completate au fost consumate un total de 19.105 minute (aproape 320 de ore). Pentru chestionarele incomplete, nu a putut fi confirmat timpul exact petrecut în aplicația de colectare date, dar luând în calcul ponderea răspunsurilor și procentul de completare, au fost estimate peste 10.000 de minute, ceea ce înseamnă că efortul participanților la consultarea publică privind noul cod silvic a constat în circa 500 de ore de muncă.

Încă o dată, dorim să vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră și să vă asigurăm că echipa de specialiști care va analiza răspunsurile, formată din asocierea a trei instituții, respectiv Universitatea „Transilvania“ din Brașov, Universitatea „Ștefan cel Mare“ din Suceava și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea“, va prelucra toate datele transmise cu responsabilitate și celeritate.

Vă invităm să ne fiți alături și în viitor și să urmăriți noutăți despre tema dezvoltării proiectului noului Cod Silvic în România pe site-ul proiectului.